27.12.06

Novetats en el proces

Bon dia,

l'acumulació de feina durant els darrers mesos de l'any m'ha dificultat enormement la tasca de mantenir-vos informats sobre l'evolució del procés per a la presentació d'una candidatura cívica a les properes eleccions municipals.
Malgrat que no hi van haver reunions oficials, s'ha intentat mantenir viu l'esperit de la iniciativa amb contactes més aviat personals, cercant consolidar un nucli mínim de persones disposades a tirar endavant aquesta aventura.
Poc abans de Nadal, s'ha produit un fet nou: vam entrar en contacte amb un altre grup que, en paral·lel, s'estava reunint amb la mateixa finalitat, amb una determinació bastant clara d'implicar-se fins on fes falta.

«El procés d'aquest grup va arrencar cap a finals de setembre de 2006, a partir de la reflexió sobre la conveniència de fer un pas endavant, valent, més enllà dels debats i de les pròpies reflexions, per intentar prendre part activa en la vida política municipal. Els motius i sentiments que inicialment van moure aquest procés són prou coneguts per la majoria de ciutadans de la Garriga: tristesa, ràbia, impotència, sensació que les coses es poden fer d'una altra manera, desencís davant la perspectiva política local... Com tot procés que sigui dinàmic —i aquest també ho és— entre sopars i xerrades, anades i vingudes de gent (cal tenir present que prendre part en un procés d'aquest tipus requereix de temps, ganes i molta energia) i després de posar-hi molt de cor, sabíem que també calia posar-hi el cap, i és en aquest moment quan es decideix d'establir un contacte entre els dos processos per poder sumar i no restar.»

Ens vam reunir abans de Nadal amb la consciència que ja no queda massa temps i que seria bo fer un primer pas per donar un senyal de presència i manifestar la nostra intenció. Vam decidir, doncs, que seria bo escriure una carta, que es publicaria als mitjans locals, per donar un tret de sortida públic al procés.

El segon pas és de fer els contactes necessaris, amb totes les entitats interessades, per posar en marxa una trobada oberta al poble per parlar de programa. Sabem que LG-Societat Civil té intenció de promoure altre cop un "fòrum civil de la paraula" o procés semblant i ens agradaria participar-hi, de la manera que s'acordi. Penseu també que el dia 30 hi ha "el Centre cívic a la plaça", una iniciativa de les associacions a la qual molts de nosaltres participarem des de les respectives entitats.

No sé si el resum ha estat prou exhaustiu però ara mateix no estic en condicions d'allargar-me més.
Qualsevol dubte m'ho consulteu i miraré de comentar-vos-ho.
M'agradaria rebre un retorn sobre l'escrit, si fos possible.

Moltes gràcies i fins aviat,

stefano